به گزارش تابناک خراسان شمالی از اداره کل میراث فرهنگی استان ،
سویدانلویی با بیان اینکه غذا در صنعت گردشگری به عنوان یکی از مسائل اصلی و
مورد توجه است اظهار کرد: ایران به دلیل عناصر فرهنگی، سابقه تاریخی و
تنوع اقلیمی، پیشینه عمیق در موضوع غذا و طبخ آن دارد
.
وی گفت: به همین دلیل شیوه پخت و طبخ غذای ایرانی در کنار شیوه طبخ غذاهای
چینی و رومی به عنوان یکی از سه دکترین شناخته شده در جهان محسوب می شود
.
سویدانلوئی افزود: امروزه صنعت غذا به عنوان یک جاذبه گردشگری و به عنوان
امری فرهنگی بسیار مورد استقبال و توجه گردشگران و به نوعی معرف فرهنگ و
تاریخ تمدن هر منطقه و کشور محسوب می شود
. وی
با بیان اینکه دومین سری از جشنواره سفره ایرانی، فرهنگی گردشگری منطقه
چهارم کشور شهریور ماه امسال در سمنان برگزار می شود، اظهار کرد: استانهای
خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سمنان چهار استان شرکت کننده در
این جشنواره هستند
. وی گفت: در
این رویداد فرهنگی تمام سالن های غذاخوری، مراکز اقامتی، سفره خانه های
سنتی و فعالان عرصه تهیه و تولید غذاهای محلی، سنتی و بومی شرکت می کنند
. گفتنی
است این رویداد در دو بخش اصلی عرضۀ غذا های سنتی و بومی و بخش مسابقۀ
برگزار خواهد شد. در بخش عرضه مراکز عرضۀ غذا ، با عرضۀ غذا های سنتی و
بومی به بازدید کنندگان، به معرفی این گونه از غذا ها خواهند پرداخت و در
بخش مسابقه، هراستان 3غذا ،3پیش غذا،3 دسر و3 دم نوش را برای بخش مسابقه
معرفی خواهند نمود وآشپز هاومراکز تهیۀ غذا ، غذاهای خود را جهت شرکت
درمسابقه در معرض داوری از نگاه مردم وکمیتۀ داوران قرار خواهند داد
علاوه بر آن آئین های مذهبی و ارتباط این آئین ها با سفره ایرانی نیز در جشنواره مزبور مورد توجه و معرفی قرار می گیرد
.
چهار محور اصلی در این ارتباط سفره های نذری و آئینی، خیرات و نذری، سفره
ایرانی در خانه و غذاهای مراکز تولید، فروش و عرضه غذا هستند. تشویق مصرف
غذاهای سنتی و ایرانی به دلیل ارزش بسیار غذایی آنها یکی از مواردی است که
باید مورد پیگیری و فرهنگ سازی قرار گیرد تا شاهد توسعه سبک زندگی سالم در
کشور و بین نسل جوان باشیم
. هم اکنون بیش از
1500 غذای بومی و محلی در کشور شناسایی شده و استان خراسان شمالی نیز به
خاطر سابقه تمدنی و تاریخی دارای جایگاه مهمی در این زمینه است
.