عضو کمیسیون امور اقتصادی و برنامه و بودجه شورای عالی کشور:

مدیران، محور جذب سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی استان هستند

گروه استان‌ها-عضو کمیسیون امور اقتصادی و برنامه و بودجه شورای عالی کشور گفت: مدیران در سطوح کلان و استانی باید نقش خود را در پیشبرد اهداف اقتصادی با رویکردی تخصصی و مبتنی بر برنامه‌ریزی ایفا کنند.
کد خبر: ۱۱۹۵۹۷۱
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۵ 11 February 2025

یوسف مغروری در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک در خراسان شمالی، با اشاره به نقش کلیدی مدیران در توسعه اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری اظهار داشت: مدیران در سطوح کلان و استانی باید نقش خود را در پیشبرد اهداف اقتصادی با رویکردی تخصصی و مبتنی بر برنامه‌ریزی ایفا کنند.

وی افزود: یک مدیر اقتصادی موفق باید چهار نقش اساسی را به‌درستی اجرا کند. برنامه‌ریزی و تدوین استراتژی، سازماندهی، هماهنگی و کنترل روند توسعه. ایجاد ارتباط منطقی بین این چهار مؤلفه و پیشبرد مؤثر آن‌ها بر مبنای دانش‌محوری و شناخت عمیق از ظرفیت‌های اقتصادی استان، از جمله ویژگی‌های یک مدیر توانمند است.

مغروری با تأکید بر اهمیت نقشه راه توسعه متوازن بیان کرد: یک مدیر در حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری باید شناخت کافی از اسناد بالادستی و سندهای توسعه‌ای داشته باشد. اولین گام برای موفقیت در این مسیر، آگاهی از برنامه توسعه استان و ظرفیت‌های اقتصادی آن است.

عضو کمیسیون امور اقتصادی و برنامه و بودجه شورای عالی کشور افزود: شناخت دقیق از نقاط قوت وفرصت‌ها و تهدیدهای استان، همچنین بررسی پتانسیل‌های خراسان شمالی در بخش‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری، از مهم‌ترین وظایف مدیران اقتصادی است. بر این اساس، مدیران باید بتوانند هماهنگی‌های لازم بین دستگاه‌های اجرایی را ایجاد و ساختاری منسجم برای سازماندهی فرآیندهای توسعه‌ای فراهم کنند.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد با اشاره به اهمیت مشارکت مردمی در تحقق جهش تولید اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب بر جهش تولید با مشارکت مردم تأکید دارند، زیرا توسعه اقتصادی بدون حضور مردم امکان‌پذیر نیست. اگر مردم احساس کنند سرمایه‌هایشان در امنیت است و در مسیر اشتغال‌زایی و افزایش ثروت ملی به کار گرفته می‌شود، قطعاً وارد این عرصه خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به تجربه تلخ بورس در سال ۱۳۹۹ تصریح کرد: بی‌اعتمادی مردم به سیاست‌های اقتصادی دولت، موجب کاهش تمایل آن‌ها به سرمایه‌گذاری مولد شده است. این موضوع باید از طریق ایجاد بسترهای شفاف و اطمینان‌بخش جبران شود تاک سرمایه‌ها به سمت تولید هدایت شوند، نه بازارهای غیرمولدی مانند ارز دیجیتال و طلا.

عضو کمیسیون امور اقتصادی و برنامه و بودجه شورای عالی کشور در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های قوانین متضاد توسعه اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که سرمایه‌گذاران با آن مواجه هستند، تصویب قوانین متناقض و اصلاحیه‌های مکرر است. این موضوع موجب بی‌ثباتی اقتصادی و عدم اطمینان سرمایه‌گذاران می‌شود و آن‌ها را به سمت بازارهای غیرمولد سوق می‌دهد.

وی افزود: سرمایه همانند یک پرنده محتاط است که در جایی می‌نشیند که احساس امنیت کند. اگر کوچک‌ترین تهدیدی برای آن وجود داشته باشد، از کشور خارج شده و به سمت بازارهای مطمئن‌تر حرکت خواهد کرد. بنابراین، ایجاد اطمینان در سرمایه‌گذاران یکی از وظایف کلیدی مدیران اقتصادی است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بجنورد بر اهمیت ارتباط صنعت و دانشگاه در جهش تولید تأکید کرد و اظهار داشت: یکی از ارکان اصلی توسعه اقتصادی، همکاری بین دانشگاه‌ها و بخش صنعت است. در این زمینه، پارک‌های علم و فناوری می‌توانند نقش پل ارتباطی بین سرمایه‌گذاران و دولت را ایفا کنند.

عضو کمیسیون امور اقتصادی و برنامه و بودجه شورای عالی کشور خاطرنشان کرد: با وجود پیشرفت‌های صورت‌گرفته در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان، هنوز ظرفیت‌های بسیاری برای توسعه این بخش وجود دارد. حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان می‌تواند نقش مهمی در کاهش وابستگی کشور به درآمدهای نفتی و تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد.

مغروری با اشاره به ضرورت کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی بیان کرد: یکی از مشکلات اقتصاد ایران، وابستگی بیش از حد به درآمدهای حاصل از فروش نفت است. این موضوع باعث شده که بسیاری از مدیران به جای تلاش برای توسعه پایدار، بر درآمدهای نفتی اتکا کنند که این وابستگی در شرایط تحریم، آسیب‌های جدی به اقتصاد کشور وارد کرده است.

وی افزود: تحقق جهش تولید، افزایش درآمد خانوارها، کاهش مشکلات امنیتی و افزایش صادرات، همگی در گرو رونق تولید ملی است. اگر تولید داخلی تقویت شود، بسیاری از معضلات اقتصادی و اجتماعی، از جمله رشد نقدینگی، کاهش ارزش پول ملی و بیکاری، کنترل خواهند شد.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد با اشاره به افزایش بی‌رویه نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی در سال‌های اخیر تأکید کرد: خلق پول بدون پشتوانه، یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش قدرت خرید مردم و افزایش تورم است. کنترل نقدینگی و هدایت منابع مالی به سمت بخش‌های مولد اقتصادی، راهکاری اساسی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم و رونق کسب‌وکارها است.

/

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار