مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام
مدیرکل راه و شهرسازی استان از نصب ۱۱ دستگاه شتاب نگار بر خط (آنلاین) تا پایان آذرماه در شهرهای مهم و لرزه خیز ایلام خبر داد.
کد خبر: ۱۰۱۳۹۷۱
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۸ 06 December 2021

به گزارش تابناک ایلام؛ مهندس عبدالله بهادری عنوان کرد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان متولی شبکه شتاب نگاری زلزله در کشور، مرجع مهمی در طراحی سازه های مقاوم و مدیریت بحران و زلزله در کشور است، از این رو با پیگیری‌های صورت گرفته، در فاز اول در سال۱۳۹۷ یک ایستگاه شتابنگار برخط در شهر ایلام و در فاز دوم توسعه، ۱۱ دستگاه شتاب‌نگار برخط نسل جدید با پیگیری اداره کل راه و شهرسازی استان ایلام، مدیریت بحران استانداری وآماده سازی زیر ساخت ۱۱ ایستگاه شتابنگار برخط در دستور کار این اداره کل قرار گرفت.

وی بیان داشت: استان ایلام در بخش خارجی حوزه زاگرس قرار گرفته و زلزله‌های ویرانگر و مخربی که در گذشته در این استان رخ داده، باعث تخریب و نابودی شهرهای ماسبذان (دره شهر کنونی) و سیروان (شیروان) در دوره ساسانی شده واکثر زلزله های اتفاق افتاده در این استان از نوع تکتونیکی بوده و مرتبط با فعالیت گسلها است از آنجا که گسلهای مهم استان ایلام در نواری در جنوب استان در حوالی موسیان، دهلران تا صالح آباد قرارگرفته اند، خطر لرزه خیزی در این ناحیه نسبت به بقیه مناطق استان بیشتر است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام در خصوص مزایای نصب دستگاه شتاب نگار، تصریح کرد: اگر زلزله بزرگی مانند زلزله سرپل ذهاب رخ دهد، ایستگاه‌های لرزه‌نگاری نزدیک به کانون زلزله به دلیل حرکت شدید زمین از کار می‌افتند اما دستگاه‌های شتاب‌نگار در نزدیکی کانون زمین‌لرزه از کار نمی‌افتند و از این رو لازم است کشور به دستگاه‌های جدید شتاب‌نگاری مجهز شود.

بهادری نقاط تعیین شده را بر اساس مطالعه لرزه زمین ساختی و زمین شناسی و با در نظر گرفتن ضوابط از پیش تعیین شده مانند لرزه زمین ساخت، زمین شناسی منطقه، زمین شناسی ساختگاهی، توپوگرافی، تراکم جمعیت، خطر پذیری، سازه های مهم، تراکم کم دستگاه ها در بعضی مناطق و امکانات محلی، صورت گرفته است.

وی افزود: در صورتی که از مجموعه‌ای از دستگاه‌های شتاب‌نگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمین‌لرزه بزرگ بتوانیم داده‌ها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کنیم، بر این اساس قادر خواهیم بود کدام بخش از ناحیه و یا شهر بر اثر این زمین لرزه بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالا بیش‌ترین خسارت به آن وارد شده است و بر اساس این اطلاعات، نیروهای امدادی که تعدادشان محدود است به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است‌.

مدیرکل اداره راه و شهرسازی استان ایلام اضافه کرد: راه‌اندازی سامانۀ هشدار سریع، نقش بسزایی در کاهش خطرات زمین‌لرزه دارد و در صورت کافی بودن زمان هشدار، با آمادگی عمومی می‌توان تأسیسات حیاتی و سامانه‌های حمل و نقل را در وضعیت ایمن‌تر قرار داده و عملیات نجات را بهبود بخشید.

بهادری گفت: در صورت عملیاتی شدن سامانه‌های پاسخ سریع در کشور، مدیران قادر به انجام واکنش به‌ موقع خواهند بود تا با توجه به سرمایه های ملی کشور ارزش حفظ جان و اموال مردم با راه‌اندازی و نگهداری سیستم‌های مذکور و تجهیزات آنها بهینه شود.

وی مطزح کرد: در استان ایلام نزدیک به ۱۱۶۰ هکتار بافت فرسوده در شهرهای ایلام، آبدانان، ایوان، دره شهر، ارکواز ملکشاهی، سرابله، مهران، دهلران، چوار، زرنه، لومار، دلگشا، آسمان آباد و بدره شناسایی شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی ایلام یادآور شد: استان ایلام در حال حاضر۲۰ایستگاه شتاب نگاری زلزله دارد و درصورت تحقق، تعداد ایستگاه‌های شتابنگار استان را به بیش از ۳۰ ایستگاه شتابنگار توسعه خواهیم داد.

اولین دستگاه شتابنگار شهر ایلام در ۵ مهرماه ۱۳۷۵ در این استان نصب و راه اندازی شده بود./ح

 

بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار