همراهی با یک پوشش دوستدار طبیعت؛
تابناک: هدف این پویش برنامه ریزی و مدیریت هدفمند تلاش‌های محیط زیستی برای حذف استفاده از کیسه های پلاستیکی در شهر اصفهان است.
کد خبر: ۲۳۲۰۹۸
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۱ 18 May 2016
به گزارش تابناک اصفهان، ارائه کیسه‌های پلاستیکی یک بار مصرف توسط فروشگاه‌ها در بسیاری از کشورها انجام می‌شود. این کیسه‌ها از ماده‌ای به نام پلی اتیلن فشرده (high density polyethylene) تولید می‌شوند. این کیسه‌ها مشکلاتی از قبیل استفاده از منابع تجدید ناپذیر و مشکلات زیست‌محیطی ایجاد می‌کنند. یک خودرو می‌تواند حدود ۱۱ متر با نفتی که برای تولید یک کیسه پلاستیکی مصرف می‌شود حرکت کند.

در استرالیا در سال ۲۰۰۲ حدود ۶ میلیارد کیسه پلاستیکی یک بار مصرف تولید شد. این عدد در ۲۰۰۴ به ۵٫۶ و در ۲۰۰۷ به ۳٫۹ میلیارد کاهش یافت. کیسه‌های پلاستیکی پرندگان را گیر می‌اندازند و باعث مرگ حیوانات اهلی می‌شوند. صندوق جهانی طبیعت تخمین زده که هر ساله بیش از ۱۰۰هزار وال خوک آبی و لاک پشت در اثر گیر افتادن در یا خوردن کیسه‌های پلاستیکی می‌میرند.

دولت‌های مختلفی در سراسر دنیا اقداماتی برای ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی یا وضع مالیات بر فروشگاه‌ها یا جریمه کردن مشتریانی که از این کیسه‌ها استفاده می‌کنند انجام داده‌اند. کشورهایی مانند آفریقای جنوبی چین تایوان و مقدونیه استفاده از این کیسه‌ها را بکلی ممنوع کرده‌اند. در ایران روز ۲۱ تیرماه به عنوان «روز خرید بدون کیسه نایلونی» با شعار «امروز یک کیسه پلاستیکی کمتر» نامگذاری شده است.

درکشورهای مختلف، قوانینی در این خصوص وضع شده است که مرور آنها خالی از لطف نیست؛ در کشور رواندا برای حفظ محیط زیست، استفاده از کیسه‌های پلاستیکی ممنوع است و این ممنوعین حتی شامل مسافران خارجی که وارد کشور روندا می‌شوند، نیز می‌شود. کیسه‌های پلاستیکی مسافران در صورت هم‌راه داشتن آن در هنگام ورود به خاک روندا ضبط و به مراکز بازیافت تحویل داده می‌شود.


در موریتانی کنیا و تانزانیا تولید و واردات کیسه‌های پلاستیکی یک بار مصرف ممنوع شده است. در رواندا فروشگاه‌ها از ارائه این کیسه‌های پلاستیکی منع شده‌اند. در آفریقای جنوبی همه کیسه‌های پلاستیکی یک بار مصرف از ۲۰۰۳ ممنوع شده‌اند و بر کیسه‌های پلاستیکی ضخیم‌تر مالیات وضع شده است. در اوگاندا هرچند از ۲۰۰۷ قوانینی در این مورد وضع شده اما به دلیل عدم پیگیری دولت اثری نداشته است.
آسیا
در بنگلادش و هند این کیسه‌ها به دلیل اینکه باعث بسته شدن فاضلابها می‌شدند ممنوع شده‌اند. در هنگ کنگ و تایوان ارائه رایگان کیسه‌های پلاستیکی یک بار مصرف ممنوع شده است. چین استفاده از این کیسه‌ها را از سال ۲۰۰۸ به دلیل مشکلاتی که در سیستم فاضلاب ایجاد می‌کرد و به دلیل تولید زباله بطور کلی ممنوع کرده است.
اروپا

دانمارک آلمان ایرلند ایتالیا و انگلستان محدودیتهایی برای استفاده از کیسه‌های پلاستیکی یک بار مصرف وضع کرده‌اند یا بطور کلی آنها را ممنوع کرده‌اند.
آمریکا
ایالات متحده و کانادا برای استفاده از این کیسه‌ها محدودیتهایی وضع کرده‌اند. در مکزیک از سال ۲۰۱۰ فروشگاه‌هایی که این کیسه‌ها را به مشتریان خود ارائه می‌کنند جریمه می‌شوند.

با این حال این روزها، پویش "اصفهان شهر بدون کیسه پلاستیکی" به ابتکار دو سمن محیط زیستی جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست اصفهان و انجمن زمین برای همه در شهر اصفهان، آغاز به کار کرد.


هدف این پویش برنامه ریزی و مدیریت هدفمند تلاش‌های محیط زیستی برای حذف استفاده از کیسه های پلاستیکی در شهر اصفهان است.

پایه گذاران این پویش امیدوار هستند نتیجه نهایی این حرکت مردمی به حذف کیسه های پلاستیکی و استفاده از کیسه های پارچه ای منجر شود.


بطور متوسط در هر دقیقه یک میلیون کیسه پلاستیکی در جهان تولید می شود که نیمی از آنها فقط یکبار مورد استفاده قرار می گیرند. زمان لازم برای تجزیه این کیسه ها 300 تا 500 سال است و اغلب سر از محیط های طبیعی در می آورند.

پویش اصفهان شهر بدون کیسه پلاستیکی همه شهروندان اصفهانی را به همراهی با این پویش تا حذف کیسه های پلاستیکی دعوت می کند.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :