مدير عامل جمعيت هلال احمر يزد یکی از اهداف جمعیت هلال احمر را توانبخشی بعد از سوانح و حوادث خواند و اعلام كرد: اين حلقه هميشه مفقوده در استان يزد تا هفته دولت در بخش‌های کاردرمانی، گفتاردرمانی و ارتوپدی فنی مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد.
کد خبر: ۶۳۷۹۲۵
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰ 01 August 2018

دکتر «محسن حرازی زاده» یزد را قطب پزشکی جنوب کشور خواند كه بیماران برای درمان از استان‌های مجاور نیز به آن مراجعه مي‌كنند، اظهار كرد: تلاش هلال احمر استان بر این است که مریضی که درمان می‌شود لااقل دغدغه تامین دارو را نداشته باشد و در این خصوص تلاش می‌كنیم داروهایی که در ایران وجود دارد در یزد نیز موجود باشد، به همین دلیل است که داروخانه هلال احمر جزو داروخانه های برتر استان است .

وی از ديگر اقدامات هلال احمر در حوزه بهداشت، درمان و توانبخشی را واکسیناسیون حجاج ذكر كرد و افزود: هم اکنون در حال راه اندازی بخش توانبخشی هستیم چرا که یکی از اهداف جمعیت هلال احمر توانبخشی بعد از سوانح و حوادث است.

به گفته وي، این حلقه همیشه در استان يزد مفقود بوده لذا از نوروز کار فراهم کردن مقدمات راه‌اندازی مرکز جامع توانبخشی را آغاز کرده‌ و خیلی خوب پیش رفته‌ایم به طوري كه هم‌اکنون بخش فیزیوتراپی فعال شده و امیدواریم تا هفته دولت بخش‌های کاردرمانی، گفتاردرمانی و ارتوپدی فنی نیز به بهره برداری برسد.

وی ابراز اميدواري كرد كه با مشاركت بيشتر مردم اين جمعيت بتواند خدمات بیشتری را به آنها ارائه دهد و جواب اعتماد مردم را به دردستي ادا كند.

مدیر عامل هلال احمر استان با بيان اين كه وظیفه هلال احمر امدادرسانی در جنگ و سوانح است، ادامه داد: البته اگر جنگی نبود نيز آمادگی منابع انسانی و تکمیل تجهیزات در دستور کار قرار می‌گیرد .

وي با اشاره به جذب اعضا در حوزه دانش‌آموزی، دانشجویی، طلاب و جمعیت داوطلبی، گفت: در حوزه جوانان اولین هدف تربیت نیروهای امدادی است و هدف دوم ما نیز این است که جوانان از این طریق، ابتدایی‌ترین تجربه‌های اجتماعی شدن خود را از طریق همایش‌ها و اردوهایی که برگزار می‌کنیم با ما داشته باشند .

حرازی زاده بیان كرد: از برنامه کلی ما در بحث جوانان این است که با توجه به کمبود بودجه‌ای که در حوزه‌های مختلف وجود دارد با سایر ارگان‌هایی که آنها هم در بحث اجتماعی شدن جوانان و کاهش آسیب‌های اجتماعی اهداف مشترکی با ما دارند فعالیت روزافزون داشته باشیم .

وی اضافه کرد: در این زمینه با آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، استانداری، کانون مساجد، اداره ارشاد اسلامی و کانون پرورش فکری کودکان کار را آغاز کرد‌ه‌ایم تا یک همگرایی با این نهادها داشته باشیم و بتوانیم به اهداف مشترک خود دست یابیم و با مشارکت هم بتوانیم کارهای مناسبی انجام دهیم .

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان اظهار كرد: یکی از موثر ترین اتفاق‌هایی که طی دوره‌های آموزشی هلال احمر می‌افتد این است که جوانانی که آموزش‌های لازم را در هر زمینه‌ای ببینند خیلی راحت می‌توانند این آموزش‌ها را به گروه‌های همسان خود انتقال دهند و اثری که آنها روی گروه‌های همسان خود دارند خیلی موثرتر است .

وی تاکید کرد: از طرفی حضور فعال جوانان در سطح شهر خود عاملی است برای این که همه شهروندان به فعالیت‌های بشردوستانه ترغیب شوند .

این مسئول یادآور شد: در بحث کانون‌های دانش‌آموزی و دانشجویی عمده فعالیتی که هلال‌احمر اکنون در دستور کار دارد اجرای طرح «دانش آموز آماده در سوانح» یا به اختصار طرح «دادرس» است که طی آن در دوره‌های هشت ساعته و آموزش تکمیلی برای گروه‌های کلاس هشتم به بعد مسائل ابتدایی را آموزش می‌دهیم تا هم کمک‌های اولیه را فرابگیرند و هم این موضوعات را در مدارس خود اشاعه بدهند.

به گفته وي، هلال احمر در این حوزه نیز به خوبی درخشیده و سال گذشته دختران طرح دادرس هلال احمر یزد رتبه اول کشور را از آن خود کردند .

حرازی زاده تاکید کرد: در حوزه امداد که اولویت فعالیت هلال احمر است، عمده فعالیت ما پایگاه‌های امداد جاده‌ای است که در حال حاضر 10 پایگاه امداد جاده‌ای ثابت در سطح استان قرار دارد و اخیراً کار ساخت پایگاه تنگ چنار و پایگاه امداد جاده‌ای شهرستان هرات به اتمام رسیده، همچنین تا پایان مرداد ماه پایگاه امداد جاده‌ای میبد نیز افتتاح خواهد شد .

وی گفت: در حوادث و سوانح مختلف نظیر تصادفات جاده‌ای و ریزش آوار نیروهای هلال احمر رهاسازی و نجات مصدومین حادثه و نهایتاً انتقال آنها به بیمارستان و اورژانس را انجام می‌دهند.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان با بيان اين كه هلال احمر استان یزد سه تیم امداد کوهستان دارد که در سطح کشور مقام آور هستند، از گروه واکنش سریع و امداد موتوری به عنوان دیگر تیم های امدادی این جمعیت یاد کرد و اعلام کرد: مرکز پاسخگویی به حوادث اضطراری با شماره ۱۱۲ آماده پاسخ به درخواست های مردم عزیز استان یزد است .

وی بیان كرد: در چهار ماهه نخست سال 1397 مجموع کل حادثه‌دیدگانی که کار امدادرسانی به آنها توسط هلال احمر انجام شد، 1143 نفر بود که از این میزان 135 عملیات مربوط به خدمات حضوری، 91 مورد به حوادث جاده‌ای، 11 مورد حوادث در کوهستان، 5 مورد حوادث صنعتی و کارگاهی، 9 مورد حوادث شهری، 6 مورد حوادث مربوط به سیل و آبگرفتگی، 4 مورد حوادث مربوط به آوار بود و طوفان و زلزله نیز هر کدام یک مورد را به خود اختصاص داده بود .

وی اضافه کرد: در مجموع این عملیات‌ها 27 نفر به صورت سرپایی درمان شده و 84 نفر نیز به مراکز درمانی منتقل شدند .

حرازی‌زاده در بخش ديگري از سخنانش گفت: اعتقاد ما بر این است که باید آموزش را به خانه‌ها ببریم و آحاد مردم را از آن بهره مند کنیم. در همین راستا طرح «خانواده آماده در برابر مخاطرات» یا به اختصار طرح «خادم» و همچنین طرح «هر خانواده، یک امدادگر» اجرایی می‌شود .

وی بیان كرد: تجهیز تیم امداد کوهستان و راه اندازی سایت آوار و باشگاه کوهنوردی با همت خود امدادگران از جمله دیگر اقداماتی بوده که در راستای آموزش نیروهای هلال احمر انجام شده است .

اين مسئول در پايان به نقش رسانه‌ها به عنوان یک ناظر و مرجع مطلع از افکار عمومی اشاره كرد و گفت: شایسته است که فعالیت‌های هلال احمر را که همه بر مبنای بی طرفی، بی غرضی، وحدت، اقدامات بشردوستانه، فعالیت داوطلبانه و کرامت انسانی است را به مردم نشان بدهیم .

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار