سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: کاوش باستان شناسان چین، فرانسه و همچنین از کشورمان بتازگی در تپه ارگ نادری شیروان آغاز شده است که کار این کاوشگران تاریخی تا 40 روز ادامه دارد.
کد خبر: ۶۳۸۳۳۵
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۰ 02 August 2018

حبیب یزدان پناه روز پنجشنبه در گفت و گویی با بیان اینکه باستان شناسان چینی از دانشگاه نانجینگ این کشور هستند اظهار داشت: با گروه باستان شناسی چین و فرانسه در این زمینه تفاهم نامه منعقد شده است.
وی با بیان اینکه کاوش این باستان شناسان در راستای فصل دوم بر روی این اثر تاریخی انجام می شود، اظهار داشت: در سال های گذشته فصل اول کاوش ها انجام شده بود.
وی گفت: طبق بررسی کاوش های اولیه و وجود برخی از سفال ها نشان دهنده این است که مردم این منطقه حتی با کشور چین در این خصوص مراوداتی داشته اند.
وی با بیان اینکه هنوز نتیجه مشخصی از این اثر تاریخی به دست نیامده است گفت: بعد از تحلیل پژوهش ها و یافته ها نتایج در اختیار رسانه ها قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا کاوش های باستان شناسی فصل اول برای مشخص کردن دوره تاریخی بود که عملیات آن در آبان ماه سال 95 به مدت 40 روز انجام شد.
با توجه به قرار گرفتن این اثر تاریخی در جاده آسیایی موجب جذب و رونق گردشگر می شود که در بازآفرینی شهری نیز مورد تایید قرار گرفته است.
تپه باستانی ارگ نادری با ثبت تاریخی 703 در آثار ملی ایران در حال حاضر عظیم ترین و مهم ترین محوطه باستانی شمال شرق ایران و اولین مرکز فرهنگ و تمدن خراسان شمالی است.
این اثر باستانی مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد است و از اولین محوطه های مسکونی حاشیه رودخانه اترک محسوب می شود.
تپه باستانی ارگ نادری همانند کوهی در داخل شهر کهن و باستانی شیروان قرار گرفته است که بر دشت شیروان اشراف دارد و رودخانه اترک از کنار آن می گذرد.
تپه باستانی ارگ نادری شیروان بزرگترین تپه دست ریز خاکی ایران 25 متر ارتفاع و 90 متر قطر دارد که به علت فرسایش از ارتفاع تپه کاسته شده است.
این تپه سابقا مرکز حکومت و فرماندهی شمال خراسان بود که این بنای تاریخی دارای حصار و چهار برج مرتفع بود و عمارت حاکم بر بلندایش مستقر بود و دور تا دور آن دیوار شهر بند قرار داشت.
سفال های به دست آمده از تپه باستانی ارگ شیروان نظیر تپه باستانی است و نوع سفال ها قرمز با نقوش سیاه مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد می باشد که به عنوان کهن ترین زیستگاه خراسان شمالی مورد تحقیق و بررسی و پژوهش باستان شناسان ایرانی و خارجی قرار گرفته است.
تپه باستانی ارگ شیروان در روزگاران گذشته محل برگزاری مسابقات کشتی پهلوانی باچوخه خراسان بود که این بنای تاریخی برای چندمین بار اخیرا آذرماه 89 توسط باستان شناسان گمانه زنی گردید و این تپه باستانی مهم ترین بنای تاریخی و سند هویت قدیمی ترین پایتخت شمال خراسان است.
تاکنون 55 اثر تاریخی در شهرستان 157 هزار نفری شیروان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار